tag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post3254953987614144659..comments2023-12-23T08:57:26.677+01:00Comments on Kuchnia bez alergii: Brownie bez jaj, glutenu i masła. Unknownnoreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-14102316707349984472023-12-23T08:57:26.677+01:002023-12-23T08:57:26.677+01:00Gorzka czekolada nie zawiera mleka Gorzka czekolada nie zawiera mleka Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-59471059473883235462015-08-29T20:04:48.899+02:002015-08-29T20:04:48.899+02:00Właśnie zrobiłam - lekko modyfikując przepis. Mnia...Właśnie zrobiłam - lekko modyfikując przepis. Mniamuśne wyszło, nie doczekało się ostygnięcia bowiem zostało spałaszowane. Pięknie dziękuję za inspirację!!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-41692983737549495902015-06-28T10:53:58.418+02:002015-06-28T10:53:58.418+02:00zrobię na pewno!zrobię na pewno!O nashttps://www.blogger.com/profile/06271631456629837377noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-79033081514680323172015-06-27T17:42:50.287+02:002015-06-27T17:42:50.287+02:00Właśnie zrobiłam i wyrzuciłam do kosza.Okropne...c...Właśnie zrobiłam i wyrzuciłam do kosza.Okropne...czuć samo siemie lniane, trudno się kroiło, za mało słodkie i nie czuć było brownie :( Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-49078664746498531752015-04-05T19:03:59.495+02:002015-04-05T19:03:59.495+02:00Wyszło pyszne, co potwierdzili niealergiczni domow...Wyszło pyszne, co potwierdzili niealergiczni domownicy (zajadając się też nim, pomimo wyboru tradycyjnych ciast świątecznych)! Dziękuję! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-19575966095322849032015-04-03T18:18:12.238+02:002015-04-03T18:18:12.238+02:00Można spokojnie wymienić, np na gryczaną.
Można spokojnie wymienić, np na gryczaną.<br />Justynahttps://www.blogger.com/profile/00204709560163007072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-5788647919138494762015-04-03T16:57:19.393+02:002015-04-03T16:57:19.393+02:00Smakowity przepis! :) I ciekawy blog!
Jako jeszcze...Smakowity przepis! :) I ciekawy blog!<br />Jako jeszcze niewprawiona w kuchni "alergicznej", zastanawiam się, jak dobierać mąki. Na kukurydzę (a także z mącznych: pszenicę, żyto, owies - choć nie na gluten) jestem niestety uczulona, kombinuję więc z mieszaniem innych ;) Czy przy wymienianiu jej na mąkę ryżową/gryczaną/jaglaną/ziemniaczaną chociażby w tym przepisie jest różnica w konsystencji ciasta? Kukurydziana wydaje mi się jakby bardziej "klejąca"Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-91235574497021949352015-03-21T09:18:16.831+01:002015-03-21T09:18:16.831+01:00Ale wedlowska zawiera informacje ze moze zawierać ...Ale wedlowska zawiera informacje ze moze zawierać śladowe ilości mleka i jajekAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-31080893449160101512015-01-08T14:17:35.805+01:002015-01-08T14:17:35.805+01:00Teoretycznie można zwiększyć ilość siemienia - do ...Teoretycznie można zwiększyć ilość siemienia - do 5 porcji albo dodać zmiksowane bardzo miękkie avokado, ale nie gwarantuję że ciasto będzie miało taki dobry smak jak pierwowzór. Justynahttps://www.blogger.com/profile/00204709560163007072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-53235817414975825192015-01-07T12:35:20.656+01:002015-01-07T12:35:20.656+01:00co mogę dać zamiast bananów? co mogę dać zamiast bananów? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-61967200141470553112014-12-09T22:25:05.261+01:002014-12-09T22:25:05.261+01:00Super! Ciesze się, że smakuje ;-)
PozdrawiamSuper! Ciesze się, że smakuje ;-) <br />PozdrawiamJustynahttps://www.blogger.com/profile/00204709560163007072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-48530001505094997222014-12-05T16:52:08.118+01:002014-12-05T16:52:08.118+01:00Przepyszne, super przepis! skórka chrupiąca, a cia...Przepyszne, super przepis! skórka chrupiąca, a ciasto puszyste, po prostu miód w gębie! pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-35152755788930717112014-03-31T22:41:08.611+02:002014-03-31T22:41:08.611+02:00Czekolada mleczna tak, zawiera mleko. W przepisie ...Czekolada mleczna tak, zawiera mleko. W przepisie natomiast jest czekolada gorzka, która nie powinna mieć w swoim składzie mleka. Jak na przykład wedlowska - skład: miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Masa kakaowa minimum 64%.<br />Więc to danie jak najbardziej można uznać za bezmleczne. :-)Justynahttps://www.blogger.com/profile/00204709560163007072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-14546604990772214402014-03-31T08:15:37.195+02:002014-03-31T08:15:37.195+02:00Problem w tym, że czekolada zawiera mleko (z reguł...Problem w tym, że czekolada zawiera mleko (z reguły w proszku), więc te danie odpada jako bez mleczne...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-10726043751301072462014-01-13T22:54:17.945+01:002014-01-13T22:54:17.945+01:00Cieszę się, że smakuje. Na zdrowie! :-) Cieszę się, że smakuje. Na zdrowie! :-) Justynahttps://www.blogger.com/profile/00204709560163007072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-78514542411594090562014-01-05T18:51:59.772+01:002014-01-05T18:51:59.772+01:00Upiekłam. Pieknie wyrosło i ładnie trzymało całośc...Upiekłam. Pieknie wyrosło i ładnie trzymało całości po wyjęciu z piekarnika(co dalej będzie nie wiem, bo może małych nie dotrwać jutra, przy trójce głododmorów;) )<br />Smak- pycha!<br />Dziękuję za przepis!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-73762393603940947092013-04-29T22:02:21.732+02:002013-04-29T22:02:21.732+02:00Przepis sprawdzony. Smak znakomity. Nie mogl czeka...Przepis sprawdzony. Smak znakomity. Nie mogl czekac w lodowce bo zaraz po wyciagnieciu z piekarnika zostal po prostu wciagniety nosem...ale pomimo iz pokrojone cieple, nie rozpadlo sie. Ja uzylam maki gryczanej i ryzowej. ulahttps://www.blogger.com/profile/12439180516922151980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-65969691397196085.post-225204495038840872013-02-11T19:35:37.235+01:002013-02-11T19:35:37.235+01:00Czytam " Brownie bez jaj, glutenu i masła&quo...Czytam " Brownie bez jaj, glutenu i masła" i myślę :"i to ma być brownie?" Jednak na pewno wypróbuje przepis. A nuż to będzie moje ulubione ? :)akwarelaplushttps://www.blogger.com/profile/11639956328193972638noreply@blogger.com