wtorek, 26 marca 2013

Sałatka z tuńczyka i kaszy jaglanej

Sałatka, która smakuje wszystkim. Tym wszystkim, którzy lubią tuńczyka z puszki.
A do tego bezglutenowa i bezmleczna. Jest majonez ale przy odrobinie samozaparcia można ukręcić własny wegański.








Składniki:
200g kaszy jaglanej 
puszka tuńczyka w sosie własnym
pół puszki czerwonej fasoli
pół małej cebuli
dwa spore konserwowe ogórki
3 łyżki majonezu
pół łyżeczki czerwonej papryki

Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko płucząc przedtem na sicie obficie (;-)) Posypać papryką i pozostawić do ostygnięcia.
Tuńczyka i fasolę odsączyć z zalewy. Dodać do wystudzonej kaszy. Dorzucić cebulę i ogórki pokrojone w drobną kostkę. Na koniec majonez i delikatnie mieszamy, żeby z tuńczyka nie zrobiła się ciapa. 
Tak proste i na prawdę smaczne.

Smacznego,
Aloha

1 komentarz: